2013. július 11. 20:44 - Gaîté Parisienne

Quid in animo tuo est?

Mindig rájövök, hogy a latin mennyire szép nyelv. Róma rádöbbentett, hogy fel kéne frissítenem a latin-tudásomat, mert hasznos. A probléma csak az, hogy ez már a 86 ezredik nyelv, amit tanulnom kellene. A kezdetekben mindig tök lelkes vagyok, aztán semmi.
Átállítottam a facebookomat latinra, és vicces. A Linea Temporis mennyire jól hangzik már. Tetszik a nyelv ilyen még mindig tiszteletetparancsoló hangzása. Mivel az európai kultúra a görög-római vonalon kívül a kereszténységre épül, még mindig az egyetlen igazi közös nyelvnek mondható. Kár, hogy a gyakorlatban ez nem alkalmazható.
Amúgy hazajöttem. Szokás szerint nincs kedvem blogolni, mivel már nem is agyalok annyit. Gyakorlatilag nincs erasmus-depim. Valószínűleg a Bertie távozása körüli időkben kidepresszióztam magam, és mostanra nem maradt. Mindegy, meno male. Voltunk anyáékkal Rómában, és tök jó volt. Lejöttek hozzám pár napra Pescarába, aztán együtt a civitas aeternába.
A cím meg a What's on your mind? facebook-kérdés latin verziója. Ez is tök jól hangzik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaiezza.blog.hu/api/trackback/id/tr3017825553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása